سپتوپلاستی یا جراحی انحراف تیغه میانی بینی ، عملی است که به منظور اصلاح هرگونه انحراف و کجی در تیغه بینی انجام می گیرد. سپتوم همان تیغه میانی بین دو سوراخ بینی است ، که اگر در محل مناسب خود نباشد ، ممکن است در موارد حاد باعث انسداد بینی شود و علاوه برایجاد مشکلات تنفسب با گشاد تر شدن سوراخ دیگر بینی باعث برهم خوردن توازن در عمل تنفس شود.
نحوه جراحی سپتوپلاستی
جراحی سپتوپلاستی معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد. در این جراحی پزشک جراح ، در سوراخ های بینی برش ایجاد می کند تا با بالا زدن پوست بینی به تیغه میانی بینی دسترسی داشته باشد. در این روش باید بخش های اضافه غضروف بینی که باعث انحراف بینی می شود برداشته شود. معمولا در سپتوپلاستی تکه ای L شکل از جنس غضروف در بخش های بخش های پشت و مقابل برای اتکای بینی فیکس می شود. بعد از انجام تغییرات و برداشتن قسمت های اضافی ، سپتوم در جای خود محکم شده و با استفاده از بخیه فیکس می شود.
پس از جراحی سپتوپلاستی
سپتوپلاستی یکی از جراحی های سنگین بینی است که بعد از انجام آن بیمار در ناحیه بینی دچار التهاب و تورم می شود و در صورت او کبودی و سرخی پوست مشاهده می شود. بسته به نوع جراحی ممکن است که بیمار برای داخل بینی خود پانسمان نیاز داشته باشد یا نداشته باشد. ولی در اکثر موارد برا ی مراقبت از برش های داخل بینی این کار انجام می گیرد یعنی تامپون هایی از جنس گاز استریل فشرده در داخل بینی بیمار قرار داده می شود تاخونریزی های جزئی بعد از عمل را به خود جذب نماید. در این مرحله لازم است که برای پیشگیری از عفونت های بعد از جراحی بیمار به تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده نماید.
بعد از عمل جراحی پزشک توصیه می نماید که بیمار برای استراحت ، تا یک هفته بعد از عمل سپتوپلاستی از دو بالش برای زیر سرش استفاده نماید تاسر بالا تر از سطح بدن قرار گیرد. همچنین استفاده از کمپرس سرد برای تورم جراحی در روزهای اولیه بعد از جراحی بسیار می تواند مفید باشد.
با تشکر مدیریت سایت دکتر سلیمان زاده ، جراح پلاستیک ، ترمیمی و زیبایی
۰ دیدگاه