جراحی بینی یکی از جراحی های زیبایی است که امروزه افراد از این جراحی زیبایی استقبال زیادی می کنند. در واقع جراحی بینی می تواند کمک کند که تناسب بین اعضای صورت شما برقرار شود و چهره ی شما زیبا تر شود. اما لازم است که قبل از تصمیم برای انجام جراحی بینی اطلاعاتی در این باره کسب نمایید تا بتوانید با آگاهی تصمیم به انجام این جراحی زیبایی بگیرید. در این مقاله ما به طور کامل در ارتباط با جراحی بینی به شما آگاهی لازم را خواهیم داد.
در عمل جراحی زیبایی بینی ایجاد هارمونی در صورت اهمیت زیادی دارد. گاهی اوقات بیماران با مراجعه به پزشک از یک بینی بزرگ شکایت دارند که این بزرگی بینی با صورت بزرگشان هارمونی دارد. معمولا پزشک معالج جراحی بینی را به آنها توصیه نمی کند. گاهی بیماران با مشکل آلرژی رو به رو هستند و زمانی که قبل از عمل جهت مشاوره جراحی بینی به پزشک مراجعه می کنند با معاینه مشخص می شود این فرد التهاب داخل مخاط بینی را دارد. در جراحی های زیبایی و عمل هایی که بر روی غضروف بینی و استخوان بینی انجام می شود هیچ دستکاری بر روی مخاط بینی انجام نمی شود. جراحی زیبایی بینی باید همراه با برطرف کردن مشکلات تنفسی باشد و پزشک به هیچ عنوان اجازه ایجاد مشکلات تنفسی برای بیمار را ندارد. بنابراین حتما در جراحی های زیبایی بینی اهمیت و سلامت تنفس در راس قرار دارد.
ایران با توجه به انجام تعداد زیادی از این جراحی در دنیا در رتبه اول می باشد. لازم است قبل از اینکه نسبت به جراحی بینی تصمیم بگیرید درباره فاکتورهای زیبایی بینی و روش های جراحی بینی و بیماری ها و اختلالات آن شناخت پیدا کنید.
جراحی بینی در نژادهای خاص
جراحی بینی در نژادهای خاص را در این بخش قرار می دهیم ، بهتر است بدانید جراحی بینی در نژادهای مختلف با توجه به ساختار بینی متفاوت است.
جراحی بینی در نژاد آسیای جنوب شرقی
نواحی از ایران، کره، فیلیپین، چین تا افغانستان دارای ساختار بینی شبیه به یکدیگر می باشند، در این اشخاص بینی ریشه کوتاهی دارد و قاعده بینی پهن می باشد ، ارتفاع بینی در این اشخاص کم ارتفاع می باشد.
جراح بینی در زمان جراحی برای این اشخاص از تکنیک خاصی استفاده می کند، جراح در زمان جراحی پشت بینی و تقویت ریشه بینی را انجام می دهد، سپس از غضروف خود بیمار یا پروتز استفاده می کند.
جراحی بینی در نژادهای آفریقایی
در این نژادها معمولا ساختار بینی به شکل گشاد و پهن می باشد، ارتفاع نوک بینی کوتاه است، در این اشخاص جراح بینی علاوه بر به کاربردن تکنیک های خاص تمامی سعی اش را می کند که بینی با صورت هارمونی داشته باشد.
مراقبت های خاص پس از جراحی بینی
- باید در زمان استراحت حتما دو بالش در زیر سر قرار گیرد، انجام این کار سبب کاهش تورم های بینی می شود.
- باید کمپرس سرد در ۴۸ ساعت اول استفاده شود، با استفاده کمپرس سرد به میزان قابل توجهی تورم بینی کاهش می یابد.
- استفاده منظم داروها سبب تسریع روند بهبودی زخم ها می شود.
- استفاده از آب آناناس و آب کرفس تازه به کاهش کبودی ها و تورم بینی کمک شایانی می کند.
- شخص باید از قرار گرفتن در نور خورشید پرهیز نماید زیرا سبب تشدید تورم های بینی می شود.
- شخص در زمان جراحی بینی نباید در هفته های اول صحبت طولانی مدت انجام دهد.
کاربردهای جراحی بینی
- تغییر اندازه بینی: بزرگ کردن یا کوچک کردن بینی با توجه به نیاز فرد
- از بین بردن برآمدگی و برجستگی بینی
- درمان انحراف بینی
- درمان پولیپ بینی
- کوچک کردن اندازه بینی
- تغییر زاویه بینی در قیاس با قسمت لب بالایی
سن مناسب جراحی بینی
جراحی بینی را می توان از زمانی که فرآیند رشد کامل شده می توان شروع کرد. این سن برای دختران از ۱۶ سالگی و برای پسران از ۱۸ سالگی می باشد. در صورتی که قبل از این سن جراحی شود به دلیل اینکه تمام اعضای صورت کاملا رشد نکرده است، جراح با توجه به موقعیت صورت نسبت به تغییر بینی اقدام می کند. در این صورت بینی پس از جراحی و گذشت زمان و تغییرات صورت، تناسبی با صورت نداشته و ممکن است به حالت اولیه خود باز گردد.
مزایای جراحی زیبایی بینی
- قرینه سازی صورت
- میزان تناسب مناسب با اعضای صورت
- رفع برآمدگی و برجستگی روی بینی که ممکن است در اثر حادثه بوده یا به صورت مادرزادی باشد.
مزایای جراحی درمانی بینی
- از بین بردن مشکلات تنفسی بینی
- ترمیم نقض های داخلی و خارجی بینی که به صورت مادرزادی در افراد به وجود می آید.
انواع جراحی زیبایی بینی
بینی ها سه نوع دارند:
- جراحی بینی گوشتی
- جراحی بینی استخوانی
- جراحی بینی فانتزی یا عروسکی
ابتدا باید نوع بینی شما مشخص شود و بعد در ارتباط با نوع جراحی بینی شما تصمیم گرفته شود. جراح بینی نوع بینی شما را تشخیص می دهد و بعد با توجه به نوع بینی تان جراحی انجام خواهد شد.
جراحی بینی استخوانی
معمولا بینی های استخوانی دارای غضروف زیاد و پوست نازک هستند و معمولا دارای قوز در بالای بینی هستند. بینی های استخوانی ممکن است ناشی از عوامل ارثی باشند و یا اینکه در اثر ورود ضربه به بینی در نوجوانی و یا تصادف دچار قوز یا کجی شده باشند. این نوع بینی در مقابل بینی های گوشتی خیلی بهتر عمل خواهند شد و نتیجه ی جراحی بی شک بهتر خواهد شد. زیرا بینی های استخوانی به دلیل دارا بودن غضروف زیاد بهتر حالت خواهند گرفت.
جراحی بینی گوشتی
بینی های گوشتی در واقع به بینی های گفته می شود که دارای غضروف کم و پوست ضخیم هستند. این نوع بینی ها معمولا به صورت پهن هستند و اغلب دارای نوک گرد هستند. بینی های گوشتی به دلیل داشتن پوست ضخیم کمی سخت تر از بینی های استخوانی جراحی می شوند و معمولا تورم آنها دیرتر رفع خواهد شد. به همین دلیل اگر بینی شما گوشتی است بهتر است که کمی صبر و تحمل داشته باشید تا نتیجه جراحی تان مطلوب واقع شود.
در جراحی بینی گوشتی در برخی مواقع ممکن است نیاز باشد که به بینی تان غضروف اضافه شود که این کار در اصطلاح تقویت غضروف نام دارد. نکته ای دیگری که باید در نظر داشته باشید اینکه بینی های گوشتی معمولا از بینی های استخوانی ایرادات بیشتری دارند و شما نباید انتظار داشته باشید که بینی گوشتی شما خیلی کوچک و عروسکی شود. بنابر این نیاز است که کمی سطح انتظار خود را پایین آورده و بینی جراحی شده را با بینی قبلی تان مقایسه کنید. معمولا با رفع ایرادات ظاهری بینی شما، بینی تان تغییر بسیاری خواهد کرد و متناسب با اعضای چهره تان خواهد شد.
نکات جراحی بینی
در این مقاله می پردازیم، به مهم ترین نکات جراحی بینی که باید قبل و بعد از جراحی بینی به آن ها توجه بسیار شود.
خطرات جراحی بینی
رینوپلاستی هم مانند سایر جراحی ها، خطراتی از جمله خونریزی، عفونت و یا واکنش های گوناگون به بی هوشی را در پی دارد. سایر خطرات احتمالی جراحی بینی عبارتند از:
- تکرار خون دماغ
- مشکل تنفس با بینی
- بی حسی دائمی در اطراف و یا داخل بینی
- درد و تورم
- اثرات زخم
قبل از انجام جراحی بینی، شما بایستی با جراح بینی، بر سر مسائل و عوامل مهم و تاثیرگذار بر روی روند جراحی مشاوره داشته باشید. در طول جلسات مشاوره، موضوعات اصلی مورد بحث قرار میگیرند، که در این بخش به بررسی این مسائل می پردازیم:
هدف انجام جراحی بینی
مهم ترین سوال دکتر، دانستن هدف شما از انجام جراحی بینی می باشد. هم چنین، دکتر سوالاتی در مورد سابقه بیماری، مانند گرفتگی بینی، هرگونه جراحی، و یا مصرف دارو، را از شما می پرسد. اگر شما هرگونه اختلال خونریزی، مانند هموفیلی دارید، کاندیدای مناسب جراحی بینی نخواهید بود.
معاینات فیزیکی
دکتر انجام تست های آزمایشکاهی، از جمله آزمایش خون را ضروری میداند. هم چنین، دکتر با بررسی پوست، و هم چنین فضای داخل و خارج بینی شما، متوجه میزان تغییرات لازم در بینی می شود. به طور مثال، ضخامت پوست و یا میزان مقاومت غضروف در روند جراحی و نتایج حاصله، تاثیر گذار خواهد بود.
عکس برداری از بینی
دکتر از زوایای گوناگون بینی، عکس برداری میکند. این کار با استفاده از نرم افزار کامپیوتری انجام می شود تا نتایج حاصل از جراحی بینی مشخص شود. این عکس ها جهت ارزیابی قبل و بعد از عمل، هم مورد استفاده قرار می گیرند. اما اهمیت بیشتر عکس برداری، در بحث هدف جراحی می باشد. گاهی در حین جراحی بینی، جراحی چانه نیز بایستی انجام شود. پس بهتر است که قبل از اقدام به جراحی، این مسائل کاملا برای بیمار باز شود.
بحث بر سر انتظارات بیمار
در این جلسات، بیمار از باید و نباید ها و نتایج جراحی، مطلع می شود. گاهی به جای جراحی بینی، جراحی چانه مورد نیاز می باشد، زیرا این چانه کوچک است که بینی را بزرگتر نشان می دهد. پس بهتر است که قبل از اقدام به جراحی، بیمار از تمامی موارد و خطرات احتمالی آگاهی یابد.در روزهای اول بعد از جراحی، به دلیل اثرات داروی بیهوشی، ممکن است علائمی مانند خطای حافظه و یا عکس العمل های کندتر داشته باشید. بنابراین، بهتر است که یکی از دوستان و یا اقوام شما را بعد از عمل همراهی کنند.
قبل از جراحی بینی
اقدامات قبل از جراحی بینی صورت می گیرد تا بتوان به راحتی جراحی را انجام داد و عمل موفقی را پشت سر گذاشت. قبل از جراحی شما نزد پزشک رفته و وی برای شما آزمایشاتی را تجویز خواهد کرد. همچنین در صورت لزوم برای شما عکسبرداری تجویز می شود.
توجه داشته باشید که دو هفته قبل از جراحی بینی سیگار نکشید. همچنین دو هفته قبل از جراحی بینی مشروبات الکلی مصرف نکنید. لازم است که ۸ ساعت قبل از جراحی بینی چیزی نخورید و ناشتا باشید. روز عمل یک ساعت قبل از عمل در بیمارستان یا کلینیک حضور داشته باشید. همچنین لازم است که مدارک تان همراهتان باشد و یک همراه با شما بیاید. اگر سن تان کمتر از ۱۸ سال است باید رضایت پدر را به همراه داشته باشید.
نحوه انجام جراحی بینی
جراحی زیبایی بینی معمولا به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می شود. در این حالت بیمار صدای جراحی را در حین انجام جراحی می شنود. در جراحی های مشکل و پیچیده مانند جراحی بر بینی های گوشتی از بیهوشی استفاده شده و در مواردی بستری بعد از جراحی تجویز می شود. جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود. در جراحی باز مشاهده و برش اعضای داخلی بینی راحتتر بوده و در عمل های مشکل از آن استفاده می شود. جراحی بسته برای عمل های مربوط به بینی استخوانی و در جراحی بینی استخوانی معمولا استفاده می شود که نیاز زیادی به ایجاد برش در اعضای داخلی نداشته باشد.
روش های جراحی بینی
جراحی بینی به دو روش زیر صورت می گیرد. جراح بینی با هر دو روش آشنایی دارد، و بسته به نوع بینی تصمیم می گیرد که از کدام روش جراحی بینی استفاده نماید
جراحی بینی باز
در جراحی بینی باز، جراح بینی برش ها را در ناحیه کلوملا یا بین دو سوراخ بینی ایجاد می کند. در روش باز پوست به طور کامل از اسکلت بینی و غضروف ها جدا می شود و جراح بینی دید کاملی نسبت به جراح بینی دارد و قدرت مانور بیشتری دارد و می تواند خواسته های بیمار را تا حد بسیار زیادی بر آورده نماید، اصولا، نتیجه جراحی بینی در روش باز بسیار رضایت بخش تر از روش بسته خواهد بود. نقطه قوت این روش دید وسیع جراح بینی می باشد، از معایب روش جراحی بینی باز این است که در این روش تورم و دوره نقاهت بیشتر است، و جای بخیه و اسکار نیز ممکن است باقی بماند. البته اگر جراح توانا باشد، جای اسکار نیز تا حد بسیار زیادی بر طرف می شود و باقی نمی ماند. از روش جراحی بینی باز بیشتر جهت جراحی ترمیمی بینی و یا جراحی انحراف بینی و جراحی بینی گوشتی استفاده می شود، در این روش بهتر می توان غیر قرینگی های بینی را برطرف نمود
جراحی بینی بسته
در جراحی بینی بسته، جراح بینی برش را در ناحیه داخلی سوراخ های بینی داده می شود و با استفاده از ابزار های حاصی بینی را بالا می کشند و جراح اقدام به اصلاحات بینی می نماید، در این روش جراحی بینی، جراح بینی دید کمتری دارد و نمی تواند که از معایب این روش می باشد. جهت دید بهتر جراح می توان از آندوسکوپ بینی استفاده نمود. از آندوسکوپ بینی بیشتر جهت اصلاح تیغه انحراف بینی استفاده می نمایند
جراحی بینی بسته بیشتر برای افرادی که دارای قوز بینی می باشند و یا بینی آن ها اشکالات کمتری دارند مناسب می باشد. برش کنار پره های بینی ربطی به انتخاب روش جراح بینی ندارد و در هر دو روش اگر پره های بینی فرد بزرگ باشد برش در این ناحیه ایجاد می گردد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی
- مدت زمانی که برای زدن چسب به بیماران توصیه می شود بستگی به پوست بینی دارد اما به طور معمول مدت سه هفته تا یک ماه می باشد.
- اگر پوست بینی نازک باشد سه هفته چسب زدن کافی است اما اگر بینی گوشتی باشد و پوست ضخیمی داشته باشد بهتر است تا دوماه بعد از عمل چسب زده شود.
- پس از جراحی بینی باید از مصرف زیاد نمک خودداری شود زیرا باعث ورم بیشتر آن می شود.
- فعالیت و ورزش های بسیار سنگین تا ۶ ماه پس از عمل باید متوقف شود.
- تا ۳ ماه بعد از عمل باید از رفتن به استخر خودداری شود.
- مصرف سیگار و قلیون تا ۴ هفته پس از عمل مطلقا ممنوع می باشد زیرا باعث ورم بیشتر بینی می شود و ترمیم زخم های بینی با تاخیر انجام می شود.
- بهتر است تا یک ماه بعد از عمل از سرم های نمکی جهت شستشوی بینی استفاده شود.
- برای کاهش ورم باید از آناناس یا کرفس استنفاده شود هرچند در مواردی که ورم بسیار زیاد باشد می توان از یک یا دو آمپول دگزامتازون استفاده کرد که در کاهش ورم بسیار کمک کننده است.
- تا زمانی که گچ بر روی بینی قرار دارد بهتر است هنگام حمام کردن سر از عقب و از گردن به پایین شسته شود و آب بر روی گچ ریخته نشود.
- انجام فعالیت های معمولی روتین پس از عمل هیچ مشکلی را ایجاد نمی کند.
- در مورد نحوه خوابیدن، فرد باید به صورت طاق باز بخوابد. و ترجیها سر کمی بالاتر از بدن قرار گیرد تا به کاهش ورم کمک کند.
- در مورد رژیم غذایی بعد از عمل ممنوعیت خاصی وجود ندارد اما نمک غذا باید بسیار کم باشد.
- پیاده روی آهسته کمک به کاهش ورم کمک زیادی می کند.
- هنگام شستن بینی باید از فین کردن محکم تا یک ماه جدا خودداری شود.
- اصول مراقبت بعد از جراحی بینی به علت تسریع پروسه ترمیم است اما این پروسه ترمیم ممکن است تا یک سال به طول بی انجامد.
بعد از جراحی بینی
بعد از اینکه جراحی با موفقیت به پایان رسید شما ریکاوری خواهید شد و به هوش می آید. چند ساعت بعد از جراحی بینی نباید چیزی بخورید. بعد از ۶ ساعت می توانید رژیم غذایی تان را شروع کنید و همراه با آن مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک را شروع نمایید.
کمپرس یخ
لازم است که هر یک ربع یکبار از کمپرس یخ استفاده نمایید. این کمپرس جهت رفع تورم و کبودی های ناشی از جراحی مورد استفاده قرار می گیرد و حداکثر مدت زمان استفاده از آن ۲ الی ۳ روز است.
به مدت یک هفته الی ده روز به استراحت بپردازید و سعی کنید در رختخواب باشید. در موقع خوابیدن نیز از دو بالشت در زیر سرتان استفاده کنید تا سرتان کمی بالاتر از بدنتان قرار گیرد. در این مدت به فعالیت بیش از حد نپردازید و سرتان را زیاد پایین نگیرید زیرا ممکن است بینی تان دچار خونریزی شود.
نحوه مصرف غذا و دارو بعد از جراحی بینی
- از مصرف داروهای محتوی آسپیرین و یا ایبوبروفن، به مدت ۲ هفته، قبل و بعد از جراحی، خودداری کنید.
- این داروها می توانند میزان خونریزی را افزایش دهند.
- تنها داروهای تجویز شده توسط جراحتان را مصرف کنید.
- اگر سیگاری هستید، سیگار را کنار بگذارید. سیگار کشیدن، روند بهبودی را کاهش داده و شما را در معرض عفونت قرار می دهد.
رژیم غذایی
از مصرف غذاهای سفت که نیاز به جویدن دارند و به بینی شما، فشار وارد می کنند، تا حد امکان خودداری کرده و تا می توانید مایعات مصرف کنید. و سعی کنید که غذاهای آبکی مانند سوپ و همچنین سیب زمینی آب پز استفاده کنید. آب میوه های طبیعی نیز می تواند کمک بزرگی به بهبودی هر چه زودتر شما کند. اما سعی کنید که از آب میوه های پاکتی استفاده نکنید. همچنین میوه های شیرین نخورید زیرا باعث می شود که صورت شما جوش بزند.
برای کاهش تورم و کبودی نیز می توانید از آب کرفس استفاده کنید. بهتر است که حداقل ۳ -۴ روز اول مدام آب کرفس بنوشید.
بعد از سه روز باید برای برداشتن تامپون داخل بینی به بیمارستان یا کلینیک بروید و بعد از برداشتن تامپون از کرم ها و پمادهای تجویز شده استفاده نمایید.
در یک هفته اول سعی کنید استحمام نکنید و در صورتی که به حمام رفتید از خیس شدن سرتان جلوگیری نمایید. می توانید از دوش های تلفنی استفاده کنید تا سرتان خیس نشود. بهتر است بدانید که با خیس شدن گچ بینی فرم بینی شما تغییر پیدا خواهد کرد. بعد از یک هفته جهت برداشتن گچ بینی به پزشک مراجعه نمایید. در روز هفتم قبل از اینکه به مطب پزشک بروید حتما استحمام کنید تا گچ بینی شما خیس شود و به راحتی برداشته شود.
بعد از برداشتن گچ بینی می توانید از ماساژ بینی برای فرم دهی و کاهش تورمات استفاده نمایید. پزشک به شما نحوه ی صحیح ماساژ را آموزش خواهد داد. ماساژ بینی معمولا برای بینی های گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
چسب زدن بینی
بعد از برداشتن گچ بینی پزشک بر روی بینی شما چسب خواهد زد. بهتر است که دو هفته ی اول چسب زدن توسط پزشک صورت گیرد. زیرا دو هفته ی اول چسب بینی به فرم دهی بینی کمک خواهد کرد. بعد از دو هفته چسب زدن نقش موثری در کاهش تورمات بینی شما خواهد داشت.
ورزش بعد از جراحی بینی
بعد از دو هفته می توانید فعالیت های سبک را شروع کنید. بعد از یک ماه فعالیت های معمولی را آغاز نمایید. همچنین می توانید پیاده روی سریع و همچنین ورزش های سبک را کم کم شروع نمایید. بهتر است که تا چند ماه از شنا و ورزشهای سنگین دوری کنید تا زمانی که حالت جسمی شما بهبود یابد.
بعد از گذشت شش ماه می توانید ورزشهای سنگین را شروع نمایید. اما از انجام ورزشهایی مانند بوکس و تکواندو که ممکن است به صورت شما ضربه وارد شود تا یک سال دوری کنید.
کشیدن تامپون بینی
جراح بعد از جراحی بینی برای کمک به بهبود زخم در محل جراحی از تامپون یا پانسمان استفاده می کند . اغلب تامپون در مواردی که تغییرات خاصی بر روی بینی انجام می شود مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک برای کاهش تورم بینی و کمک به بهبودی بعد از جراحی از تامپون استفاده می کند. از گچ بینی یا اسپلینت بعد از عمل نیز برای کمک به درمان استفاده می شود. جراح با توجه به شرایط بیمار از اسپلینت یا تامپون استفاده می کند.
دلایل استفاده از تامپون بینی
وارد کردن فشار به نقاطی از بینی شایع ترین علل استفاده از تامپون بینی می باشد که این نقاط به شرح ذیل می باشد :
- غشای تیغه بینی برای اصلاح استخوان و پیشگیری از لخته شدن خوت در لایه زیرین پوست
- فشار بر تیغه میانی بینی برای حفظ موقعیت آن
- فشار به نواحی مورد جراحی برای جلوگیری از خونریزی
کاربرد تامپون بینی
- در مواردی که بینی دارای انحراف در تیغه می باشد برای انسداد مجاری تنفسی تا بهبودی کامل از تامپون در دو طرف بینی استفاده می شود.
- حفظ غشای مخاطی تیغه بینی در برابر استخوان و غضروف تا چسبندگی مناسبی بین اجزا ایجاد شود.
موارد منع استفاده از تامپون بینی
- استفاده از بخیه های قابل جذب در درون بینی به طوری که برای حفظ غشای مخاطی موثر بوده و نیاز به گذاشتن تامپون نیست.
- جراحی آندوسکوپی برای اصلاح تیغه بینی انجام شود نیازی به تامپون نیست زیرا برشی در بینی زده نمی شود.
- در صورتی که جراح از اسپلیت های پلاستیکی در طی جراحی استفاده کند نیازی به تامپون نیست . این اسپلیت ها در درون تیغه بینی بخیه زده می شود.
کشیدن تامپون بینی درد دارد؟
امروزه روش های جدیدی برای خارج کردن تامپون با درد کمتر برای فرد وجود دارد. در این روش نوعی لوله مخصوص در بینی فرد برای برداشتن تامپون قرار داده می شود. این کار برای این منظور است تا هوا در بینی جریان داشته باشد. همچنین پزشک می تواند از مواد بی حس و ضد احتقان برای اینکه بیمار دردی احساس نکند از طریق این لوله وارد بینی کند. استفاده از این روش نه تنها دردی برای بیمار ندارد بلکه باعث کاهش عوارض بعد از جراحی بینی شامل خونریزی و تورم می شود.
توصیه های دکتر سلیمان زاده پس از جراحی بینی
توصیه های دکتر سلیمان زاده پس از جراحی بینی بسیار مهم می باشد، تمامی اشخاصی که جراحی بینی را انجام داده اند با رعایت این نکات می توانند به آسانی دوران نقاهت پس از جراحی بینی را به اتمام برسانید، رعایت این نکات در عین حال که ساده می باشد به شخص کمک شایانی می کند تا بهترین نتیجه حاصل را از جراحی بینی بدست بیاورد.
- پس از جراحی بینی شخص باید حتما در زمان استراحت دو بالش زیر سر قرار دهد رعایت این نکته به کاهش التهاب و تورم بینی کمک شایانی می کند.
- پس از جراحی بینی شخص باید بینی خود را طبق دستور العملی که پزشک یاد داده است با سرم شست و شوی بینی انجام دهد.
- پس ازجراحی بینی بسیار مهم است که شخص چسب زدن را به درستی انجام دهد چسب زدن به بینی علاوه بر تاثیرگذاری حالت بینی سبب کاهش تورم های بینی می شود اشخاص بلافاصله پس از استحمام باید چسب بینی را بزنند.
- پس از جراحی بینی بسیار مهم است شخص داروها و پمادهای را که جهت ترمیم بینی هست را به درستی مصرف نماید.
- نیاز است در هفته های اول پس از جراحی بینی شخص غذاهای نرم استفاده نماید ، استفاده غذاهای سخت و جویدنی ممکن است در نتیجه جراحی بینی تاثیر گذار باشد.
- پس از جراحی بینی شخص حتما باید به شکل مرتب به جراح بینی خود مراجعه نماید تا جراح بینی عملکرد بهبودی بینی را بررسی نماید.
انتخاب جراح بینی
می توان گفت اولین و مهم ترین نکته ای که قبل از جراحی بینی باید مورد توجه قرار گیرد انتخاب جراح بینی است. جراح بینی با داشتن آگاهی و تبحر لازم می تواند بینی شما را به بهترین نحو جراحی کند. برای انتخاب جراح بینی نیاز است که نمونه کارهای وی را مشاهده نمایید و در صورت تمایل به مطب وی رفته و با تنظیم یک قرار ملاقات در ارتباط با جراحی بینی با او مشاوره نمایید. جراح بینی با معاینه شما نوع بینی شما را مشخص می کند و در مورد نوع جراحی شما و همچنین نتیجه جراحی بینی تان با شما صحبت خواهد نمود.
هزینه عمل جراحی بینی
جراحی بینی یک نرخ ثابتی ندارد. این نکته را باید در نظر داشت که یک عمل ممکن است ۵ ساعت طول بکشد و عمل دیگری ۱ ساعت زمان می برد پس قیمت و هزینه عمل جراحی بینی متفاوت خواهد بود. بنابراین عمل جراحی بینی در همه جهان مانند هر جراحی دیگری تابع شرایط مختلف از جمله سختی عمل، کیفیت کار پزشک و دستمزد های مختلف و مدت زمانی که برای عمل گذاشته می شود، می باشد.
جراحی بینی در ماه رمضان
جراحی بینی یکی از اعمال زیبایی است که امروزه در کشور ما بسیار محبوب بوده و طرفداران بسیار زیادی دارد. برای افرادی که قصد جراحی بینی دارند، ممکن است سوالات بسیار زیادی در ذهنشان درباره جراحی بینی در ماه رمضان ایجاد شود. اینکه اصلا در ماه رمضان امکان جراحی بینی وجود دارد یا خیر؟
همانطور که ذکر کردیم، در صورتی که جراحی بینی جنبه درمانی دارد، در هیچ زمانی مانعی برای انجام آن وجود ندارد ولی وقتی جراحی بینی قرار است به منظور زیبایی انجام شود و ضرورتی برای انجام آن وجود ندارد بهتر است که برای انجام آن تا بعد از ماه رمضان صبر شود . اما در صورتی که انجام عمل ضرورت دارد و یا بیمار اصرار به انجام آن دارد، جراحی مانعی نداشته ولی بیمار باید بعد از ماه رمضان قضای روزه خود را به جا آورد.
جراحی بینی از دید مراجع اسلام
از نظر مراجع دین اسلام، اگر جراحی بینی با رضایت خود بیمار انجام شود و موجب ایجاد ضرر و زیان در بیمار نباشد، انجام آن مانعی نداشته و قابل انجام است. ولی بهتر است که جراح بینی هم جنس بیمار باشد تا در صورت امکان از لمس غیرضروری نامحرم خودداری شود. تنها مساله این است که از نظر مراجع اسلام اگر جراحی بینی به منظور موارد درمانی انجام شود در هیچ شرایط و هیچ زمانی مشکلی ندارد ولی زمانی که جراحی بینی به منظور زیبایی انجام می شود، باید در این مورد بحث زیادی شود.
حکم قضای روزه به دلیل جراحی بینی
نظر مراجع اسلام درباره جراحی بینی این است که افراد به سیما و چهره ای که پروردگار به هر کسی عطا نموده است، راضی باشد و تا حد ممکن این عمل جراحی را انجام ندهد ولی در صورتی که مقدمات انجام آن فراهم شده و انجام آن ضرری برای بدن بیمار نداشته باشد، انجام آن اشکالی ندارد. اگر به دلیل انجام جراحی بینی، بیمار قادر به گرفتن روزه نباشد، کفاره ای برگردن اونبوده و تنها کافی است که قضای روزه خود را به جای آورد.
دکتر من جراحی بینی رو پیشتون انجام دادم. چند وقت طول می کشه تا نتیجه نهایی رو ببینم؟ من ۳ ماه پیش جراحی کردم و ۶ ماه دیگر عروسیمه. اگر زوده و هنوز پف داره عقب بندازم؟
معمولاً ما به بیماران می گیم که ۱ سال برای دیدن نتیجه نهایی طول می کشد ولی باز شرایط بیماران تفاوت دارد و شاید برای کسی کمتر یا بیشتر طول بکشد. در جلسات معاینه مورد را بررسی می کنیم.
سلام وقت بخیر
به مطب مراجعه نمایید